Informatie & Tips

Via de zoekopdracht vind je meer informatie en tips over onze producten.

Onze producten

Via de zoekopdracht krijg je toegang tot onze producten.

  • Blog

    Welke bedbodems bestaan er en wat zijn de verschillen?

Welke bedbodems bestaan er en wat zijn de verschillen?

Een bedbodem is een belangrijk onderdeel van je bed. De bekendste bedbodems zijn de boxsprings (boxspring is letterlijk: een bak met veren), de lattenbodem, schotelbodem en spiraalbodem. We doen graag uit de doeken wat de verschillende functies van de afzonderlijke bedbodems zijn.

Boxsprings Een boxspringbodem bestaat uit een bak van hout of metaal waarop stalen veren veren gemonteerd zijn. Dit kunnen bonell- of pocketveren zijn. Een boxspringbodem met bonellvering ventileert goed, maar deze bodem heeft geen verschillende zones.

Een boxspringbodem met pocketveren heeft veren die per stuk in een zakje verpakt zijn en die betere ondersteuning en stabiliteit geven. Met echt maatwerk kies je voor een boxspringbodem met een aangepaste schouderzone.

Lattenbodems Lattenbodems zijn goede matrasdragers wanneer ze voldoende latten hebben. De buiging van de lat zorgt voor ondersteuning en versterkt de werking van de matras. De betere lattenbodem heeft latten die individueel kunnen worden ingesteld. Ze geven extra ondersteuning en ruimte waar dat nodig is. Een goede lattenbodem heeft een lange levensduur en is onderhoudsvriendelijk.

Spiraalbodems Een degelijke, goed ventilerende bedbodem met lange levensduur, zo kun je de spiraalbodem omschrijven. Een spiraalbodem kun je het beste combineren met een matras met een hoog ligcomfort. De meeste spiraalbodems zijn namelijk niet voorzien van een zonering.

Schotelbodems Een schotelbodem bestaat uit een frame met latten waarop kunststof schotels gemonteerd zijn. De schotels kunnen afzonderlijk van elkaar bewegen. Doordat de schotels een groter oppervlakte hebben dan een lattenbodem, is de ondersteuning heel gelijkmatig. Goede schotelbodems hebben een zone-indeling en kunnen soepeler en steviger worden ingesteld.

De keuze voor een bedbodem is heel persoonlijk. Dit hangt af van je slaaphouding en je voorkeuren. Bij Van der Meer Interieur helpen we je graag op weg naar de best mogelijk nachtrust. Kom de bodems gerust uitproberen in onze showroom in Sassenheim.